Zumba (Kilo Verdiren, Zayıflatan Dans) Kalori Tablosu


Kilo kontrolüne yardımcı, kilo verdiren, zayıflatan dans Zumba ile toplamda kaç kalori yakabilirsiniz? Aşağıdaki kalori cetvelinde kilonuzu bulun ve karşılığında dans süreniz ile eşleştirin. Kaç kalori yaktığınızı öğrenin.

Düğün Dansı ile İlgili Tüm Bilgiler



DÜĞÜN DANSI NEDEN ÖNEMLİ?

Hayallerinizdeki düğün için bütün hazırlıkları yaptınız. Peki o en özel muhteşem gecenin açılış seremonisi için "İlk Dans" için gerekli hazırlığı yaptınız mı?

Bir çok çiftin yaptığı gibi gibi düğün dansını, sağa-sola biraz sallanıp geçiştirecek misiniz yoksa bu özel günde özel çiftler gibi anne babalarınızı grururlandırıp duygulandıracak ve konuklarınızı ayağa kaldırıp da alkışlatacak ve bu muhteşem geceyi gerçekten muhteşem kılacak o görkemli açılışı mı yapacaksınız?

Bir düğünden akıllarda en çok neler kalır bir düşünün...

Düzenli, temiz, keyifli, abartılı olmayan...

Salsa Kalori Tablosu


Salsa dansını kaç dakika yaparsanız, toplamda kaç kalori yakabilirsiniz? Aşağıdaki salsa kalori tablosunda kilonuzu bulun ve karşılığında dans süreniz ile eşleştirin. Kaç kalori yaktığınızı 

Atatürk ve Dans

"Dans medeni bir ihtiyaçtır... "
         Mustafa Kemal Atatürk

Ulu önder MUSTAFA KEMAL ATATÜRK bir dans aşığıydı ve kültüründe dans sevdası vardı. Aslına bakarsanız, eşli danslar da bize atamızdan yadigardır.


Mustafa Kemal, dansa sevdalıydı. Dans aşkının kökleri çocukluğuna uzanıyordu. Selanik’te mahalle ve okul arkadaşı olan Savaş İlbay anılarında şöyle anlatıyor:  

Dansın Faydaları


DANSIN FAYDALARI - DANSLA SPOR

Yürüyüp koşup bir yere varamadığınız koşu bantları,
Pedal çevirip durduğunuz halde hiç ilerlemeyen bisikletler,
Su görmeden ıslanmadan kürek çekip durduğunuz sahte kanolar, kayıklar...

Elbette ki faydasız denemez, faydası tartışılmaz ancak insan kendini kandırılmış gibi hissedebiliyor ya da hep aynı sıkıcı yorgunluk, o faydaları alıp götürüyor, çünkü motivasyonu düşen insan spora devam etmiyor...