ISINMANIN VE SOĞUMANIN DANSÇILAR (SPORCULAR) İÇİN ÖNEMİ

ISINMANIN DANSÇILAR (SPORCULAR) İÇİN ÖNEMİ:

Sağlığımız, sosyalliğimiz ve mutluluğumuz için dans etmenin önemini hepimiz biliyoruz (Bkz. Diğer bloglarımız), tekrar tekrar anlatmamıza gerek yok. Peki dans etmeden önce ısınma hareketlerini mutlaka yapmanız gerekli mi? Dans ederek de hatta dansa gelirken yürüyerek de zaten ısınmış olmuyor muyuz?

Bu soruyu cevaplarken sorudaki ısınmanın aslında vücudumuzun ısısının artması anlamında olmadığını belirtelim. Isınma hareketleri; ister spor branşları, isterse başka bir fiziksel aktivite olsun mutlaka yapılması gerekn hareketlerdir. Bahar temizliği, kış temizliği gibi ev temizliği yapanlar bilirler, temizlikten sonra heryeriniz tutulur, enaz 2 gün bu yorgunluğu zor atarsınız. Görüldüğü gibi ev temizliği bile yapmadan önce ısınma hareketleri yapılması gerekiyor.

Çünkü ısınma hareketleri yapılmadan başlanılan her fiziksel aktivitede yüksek risk vardır ki bu risk kış aylarında daha da çoktur. Isınma hareketlerinden kasıt; vücudumuzdaki kasların ve her eklemin ayrı ayrı fiziksel aktiviteye hazırlanması, kaslara ve eklemlere kan akışını yavaşça başlatarak hızlanmasını sağlayarak gerilimleri asgari düzeyde tutmaktır. Isınma hareketleri, sakatlanma riskinizi azaltarak performansınızı arttırır.

Metal işçiliğini düşünün. Soğuk bir metale belli bir süre vurulursa metal kırılabilir ancak sıcak bir metale vurularak metale şekil verildiğini herkes bir şekilde görmüştür. Dansçı için de ısınma hareketleri aynı şeydir. Hem vücudumu hem de zihni hazırlamak için son derece önemlidir. Isınma hareketlerini yaparak dans öncesinde kendimize gerekli esneklikleri de kazandırmış oluruz. Bir dansçı için dansını geliştirmenin yanında esneklik kazanması da hem sağlık hem estetik açıdan son derece önemlidir.

Salsa Başlangıç Seviye Kombinasyonlar

Salsa (Upper Beginner) Dersi Kombinasyon

Sosyal Latin Danslarından Salsa dansı; 
* Erkek ve Bayan "Spot Turn"
* Bayan "Stop and Go"
* Bayan "Stop and back", pose
* Erkek "Hook Turn"
* "Flash"
* "Titanic Walks"
dersleri sonrasında müzikle uygulama esnasında çekilen video:




Dans öğrenirken, müzikle uyumlu olmayı da öğrenmek ve kombinasyonu, müzikle birlikte yapabilmek dansın tamamına yakınını oluşturur. Tamamı için müziği ve hareketleri tüm ruhunuzla ve bedeninizle hissetmeniz, hislerinizi de katmanız gerekir.

Eğitmen (Instructer) : Okan Özbek
Yer (Place) : Dance Hall Dans ve Spor | Bostanlı, Karşıyaka, Izmir