Düğün Dansı ile İlgili Tüm Bilgiler



DÜĞÜN DANSI NEDEN ÖNEMLİ?

Hayallerinizdeki düğün için bütün hazırlıkları yaptınız. Peki o en özel muhteşem gecenin açılış seremonisi için "İlk Dans" için gerekli hazırlığı yaptınız mı?

Bir çok çiftin yaptığı gibi gibi düğün dansını, sağa-sola biraz sallanıp geçiştirecek misiniz yoksa bu özel günde özel çiftler gibi anne babalarınızı grururlandırıp duygulandıracak ve konuklarınızı ayağa kaldırıp da alkışlatacak ve bu muhteşem geceyi gerçekten muhteşem kılacak o görkemli açılışı mı yapacaksınız?

Bir düğünden akıllarda en çok neler kalır bir düşünün...

Düzenli, temiz, keyifli, abartılı olmayan...
Konuklarınızın unutamayacakları bir dans şölenine hazır mısınız?

Düğün dansı öğrenirken zoraki bir dans türü, zoraki hareketler, zoraki bir koreografi ile sırf dans dersi aldığınızı belli etmek yerine keyif alarak, eğlenerek rahatlıkla yapabileceğiniz doğal hareketlerle bir dans türüne bağlı kalmadan size özel dans adımlarınız olacak ve bu şekilde öğreneceğiniz dans sayesinde hem düğün anında hem de gelecekte birçok ortamda, dans etme konusunda özgüven kazanacaksınız.

DÜĞÜN DANSI HANGİ DANS ÇEŞİDİDİR

Düğün dansı diye başlı başına bir dans çeşidi yoktur. Gelinle damadın bu en özel gününde en özel anı en güzel şekilde yaşamak için birlikte yaptıkları çok güzel bir paylaşım ve düğünün de açılışıdır.

Eşli olarak yapılacak bu dansın "slow dans" benzeri ancak özel figürleri ile sizi özel kılacak bir dans olması isteniyorsa öncelikle Rumba, Tango, Vals veya Bachata danslarından biri ya da birkaçı;

Enerjik, çılgın ve farklı olmak isteyen çiftlerimiz için cha cha cha, salsa, mambo danslarından biri ya da birkaçı, öğrenci çiftin yapısına ve özelliklerine göre tarafımızdan analiz edilerek öğrenci çifte özel olarak uygulanır.

Biri ya da birkaçı olmasının sebebi; sizin alışkanlıklarınıza ve yeteneklerinize göre tek bir dans türü ve disiplinine bağlı kalmadan size özel ve keyif alacağınız bir dans ortaya çıkarmaktır.

DÜĞÜN DANSI HANGİ MÜZİKLERLE YAPILABİLİR?

Düğün dansı için müzik seçimini, dans hocanızla birlikte düğün konseptinize, yaşam tarzınıza, zevklerinize göre ve eğer aklınızda bir dans türü varsa o dansa uygun olarak müzik arşivimizden yapabiliriz.
Ancak bu çok özel günün, çok özel dansında, sizin çok özel müziğinizin yerini hiçbir şey tutamaz. Yeter ki çok hızlı bir müzik seçmeyin...

DÜĞÜN DANSI İÇİN HANGİ HAZIRLIKLAR YAPILMALI?

Düğünden önce dans edilecek pisti ve giriş ve çıkışı iyice inceleyip gerekli notları alınız ve eğitmene gösterebileceğiniz fotoğrafını bulundurunuz

Kullanılacak müzik çaların hangi formatlarda müzik çalabildiğini sorunuz öğreniniz

Düğünden önce müziğin nasıl başlayacağını biteceğini ne zaman dansa başlayacağınızı kararlaştırınız DJ ile müziğin başlangıç ve bitişini ve pozlarınızı prova ediniz

Düğün dansınızı kameraya alacak kişiyle daha önceden konuşun. Düğün dansının video çekimi, gelin ve damadın yüzüne zoom yapılarak değil,koreografinin izlenebilirliği dikkate alınarak geniş açılı yapılmalıdır.

Son provalar için gelinliğinizi ve ayakkabınızı önceden hazırlamalısınız ayrıca dersler için dans ayakkabınızı eğitmeninizle kararlaştırarak yaptırmalısınız.

DERSLERE NE ZAMAN BAŞLANMALI NE KADAR DERS ALINMALI?

En kısa zamanda! Unutmayın ki büyük gün yaklaştıkça yapmanız gereken şeyler de artacaktır. O nedenle dansı en son sıraya bırakıp ta kendinizi strese sokmayın. Düğün gününüzden birkaç ay önce derslere başlamanız yeterlidir.

Biz düğün dansı dersine 2 aylık bir süre ayırmanızı öneriyoruz. Yine de birkaç ay zaman ayıramayacaksak umutsuzluğa kapılmayalım.Eğitmenle 5-6 saatlik düzenli bir dersin yanında, müstakbel eşinizle yapacağınız provalarla izleyicilerinizin gözünde unutamayacakları bir dans ziyafeti sergileyebilirsiniz.

DANS ESNASINDA...

Uzun duvak ve kuyruğun dansınızı sınırlamasından endişe etmeyin, gülümseyin sorun yok heyecan yok prova yaptınız siz ne yapacağınızı biliyorsunuz.

Küçük aksaklıklar olabilir hiç önemli değil! Düğününüzdeki herşeyin hoş bir hatırası olacaktır. Koreografide unututtuğunuz yer olsa da duraksamayın dansa devam edin. Unutmayın o koreografiyi bir siz, bir eşiniz bir de eğitmeniniz biliyor. Gülümsemeye ve hiç birşey olmamış gibi dansa devam ederseniz kimse anlamayacaktır.

Dans esnasında rahat olun, gülümseyin... Bu sizin düğününüz... Dansı güzel gösterecek şey, sizin yaptığınız figürlerden önce keyif almanız; müziği hissetmenizdir.

Siz keyif aldığınız sürece izleyenler de keyif alır.

DÜĞÜN DANS DERSİNİN DEVAM EDEN AVANTAJLARI...

Düğünde yaptığınız bu güzel paylaşım ve özel açılışın yanı sıra danstaki paylaşımınız ve duygularınızın ifadesi sözcüklerden de öte olacağından dans eğitiminiz sadece düğün dansı ile kalmayacak, partnerinizle beraber hayatınızın sonuna kadar paylaşabileceğiniz eğlenceli hoş bir hobi edinmiş olacaksınız.
Dans hobiniz sayesinde boş zamanlarınızı birlikte en eğlenceli şekilde geçirecek, iş stresini üzerinizden atacaksınız ve bunu sadece derslerle değil de öğreneceğinizin dansların gecelerine ve eğlencelerine katılarak da yapabileceğinizden dolayı dans hobiniz hayatınızı çok farklı etkileyecek.